Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

El Ball de Pastorets del Vendrell, datat per primer cop a la vila el 1846, va ser recuperat per “ l’Asociación Cultural de Andalucía el 1995”. Després d’uns anys d’inactivitat, el 2006 un grup de joves va reprendre l’activitat i va passar a formar part de L’Embarcada.

Ball de Pastorets del Vendrell

El vestuari es compon d’una armilla verda i vermella, un sarronet, una carabasseta natural, una faixa, camalls verds amb picarols i un pal llarg de fusta. El ball és acompanyat per una mitja cobla que interpreta tres motius que es van intercalant: el Pastoret, la Creu i la Passada. La coreografia consta, principalment, de la Barrejada, el Pont i la Bóta, i d’altres figures pròpies, com el Molinillo o el Capafonts.

Ball de Pastorets del Vendrell

El Ball de Pastorets és un ball parlat en el qual els pastors descriuen la seva vida, el tracte del ramat, la fam o el fred, entre d’altres. Sempre interpel·len el majoral amb una demanda o una explicació i conclouen amb la seva absolució en ser Festa Major.

 Ball de Pastorets del Vendrell

Ball de Pastorets del Vendrell

Contacta'ns

C/ de les Hortes, 7 43700 - El Vendrell
Catalunya - Espanya
Escriu-nos aquí

Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.