Entre el 2008 i el 2011, l’Embarcada, comptava amb un ball infantil, el Ball del 4 de Març, un ball de cavallets que recreava l’entrada de les tropes carlines a la vila d’El Vendrell i la lluita d’aquestes amb els habitants de la població. El pes del cavall i el repartiment desigual d’aquest en l’animal de cartró, va fer que la canalla aviat abandonés el ball.

Ball de Cavallets del Vendrell

Gràcies a aquest inconvenient, al 2016, l’Embarcada recupera una manifestació de cultura popular i tradicional als seguicis tradicionals de les festes d’El Vendrell, el Ball de Cavallets. En aquest cas, els membres del ball són persones adultes que representen un grup de genets penedesencs que es preparen per a la batalla realitzant coreografies en forma de trena o serps.

Ball de Cavallets del Vendrell

Els balladors van vestits amb espardenyes negres vendrellenques, camalls negres, pantalons i camisa blanca, faixa negra i armilla grana amb passamaneria de color verd claret. Els genets duen a la mà un element de fusta per a la batalla. Pel que fa als cavalls, aquests són obra del taller Sarandaca i l’escultor Ramon Aumedes de Granollers.

Ball de Cavallets del Vendrell

L’acompanyament musical del ball, es dur a terme a través d’una colla de grallers i una percussió amb timbal.